Címlap Menedzsment
  • Hungarian (formal)
  • English (United Kingdom)
  • Deutsch (DE-CH-AT)

Menedzsment

A klasztermenedzsment bemutatása:

A klaszter megalakulásakor a „gesztori” feladatokat legtőkeerősebb tagként a Csaba Metál Zrt. vállalta magára, majd 2009. szeptember 24-től a menedzsment feladatokat egy közös tulajdonú, korlátolt felelősségű gazdasági társaság, a Sárrét Metál Kft. látja el.

A Sárrét Metál Kft. a lehető legegyszerűbb szervezeti felépítésben látja el menedzsment feladatokat. A megfelelő szakmai tapasztalatot és referenciákat a menedzsment feladatot ellátó személyek kiválasztása során alkalmazott követelmények közé vettük fel, így biztosítottuk ezeket a kompetenciákat a klaszter számára.

A menedzsment szervezet operatív, végrehajtó tevékenységét állandó jelleggel fejti ki, szakmai felügyeletét a Klaszter Tanácsadó Testület látja el. A Sárrét Metál Kft. munkáját a klaszter céljaival összhangban a Klaszter Tanácsadó Testület által elfogadott éves feladatterv és költségvetés alapján végzi.

A Sárrét Metál Kft, mint a klaszter menedzsment operatív feladatainak felelőse és a stratégiaalkotás kiemelt szereplője napi szinten összehangolja a tagok tevékenységét és felügyeli a közös projektek megvalósítását, megszervezi a Klaszter Tanácsadó Testület munkáját, gondoskodik a döntések végrehajtásáról és a szükséges visszajelzésekről, valamint a taggyűlések szakmai előkészítése és a tagok közötti kommunikáció biztosítása révén hozzájárul a hosszabb távú tervek és célok megalkotásához is. Tekintettel arra, hogy a klaszter termékei, szolgáltatásai a fémiparhoz kapcsolódnak, a klaszter szintű szolgáltatások elsősorban a közös innovációs tevékenységre, a közös piaci megjelenésre, a közös beszerzésre és a versenyképesség növeléséhez szükséges tervezési, koordinációs és kommunikációs tevékenységeket foglalják magukba.

A klaszter tagjai részt vesznek a klaszter közös projektjeiben, emellett saját kapacitásaik terhére természetesen vállalhatják fejlesztések, projektek megvalósítását.

A klasztermenedzsment szervezet tagjainak térítés nélkül nyújtja szolgáltatásait, a fenntarthatóság biztosítása érdekében azonban egyes szolgáltatások díjazás ellenében vehetők igénybe. A tagok mindenképp hozzájárulnak anyagilag a klaszter fenntartásához az éves tagdíj befizetésével.

A Sárrét Metál Klaszter tagjai által közösen használt szolgáltatások:

  • Közös informatikai portál (SMK KIP a beszerzésekhez és BIR a belső kommunikációhoz)

  • Közös beszerzési rendszerek (áram, gáz, alapanyagok, bankszolgáltatás)

  • Kiállításokon és vásárokon való megjelenés biztosítása

  • Marketing (kiadványok és reklámok, weboldal működtetése)

  • Szervezeti struktúra működtetése

  • Üzleti közvetítés, ajánlatok és ajánlattételi felhívások terjesztése a tagok közt

  • Rendszeres találkozók megszervezése

 

 

 

Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.