Címlap Hírek
Tökéletes összhang
  • Hungarian (formal)
  • English (United Kingdom)
  • Deutsch (DE-CH-AT)

Hírek

Új Széchenyi Terv, második hullám - március 1-től 79 új konstrukció

A január 14-i ünnepélyes bejelentést követően indul útjára az Új Széchenyi Terv (ÚSZT), amely egy 10 évre előretekintő gazdaságfejlesztési program. Az ÚSZT vitairata jelölte ki a gazdaság fejlesztésének fő kitörési pontjait, melyekhez igazodva, 2011. január 17-én olyan pályázati rendszer indul útjára, amelyben a jól működő konstrukciók megerősítése mellett újak is megjelennek. Az új kiírásokra a pályázók március 1-jétől nyújthatják be projektötleteiket.

Read more...

 

Új Széchenyi Terv: hétfőtől pályázhatók az első kiírások

Eldördült a startpisztoly a kötelező társadalmi egyeztetést nem igénylő Új Széchenyi Terv keretében kiírt pályázatoknál. Már január 17-étől pályázhatók az első konstrukciók. Főként előkészítést és közvetítést tartalmazó kiírások tartoznak ide, de a nagyléptékű közlekedésfejlesztések keretei is világossá válnak.

 

Read more...

 

Klaszter hírek 2011.01.10

2010. 09.27-10.02-ig Plovdivban vettünk részt mint kiállítók a Plovdivi Nemzetközi Vásáron. A Klasztert képviselő cégeket azóta többen megkeresték az ott kiállított termékeikkel kapcsolatban.

Kiemelhető a Csaba Metál ZRt. mely a CsM Urbanus márkanevű midibuszát állította ki. A kiállítási standot meglátogatta Magyarország Bulgáriai nagykövete,Láng Judit nagykövet asszony és elismerően nyilatkozott a bemutatott termékekről. Ígéretet tett arra hogy Bulgária nagyobb városaiban piacot próbál keresni a midibusznak. Azóta a Csaba Metál ZRt Kereskedelmi Osztálya felvette a kapcsolatot a nagykövetséggel és egy Bulgáriai bemutató lehetősége körvonalazódik.

Kiállításra illetve bemutatásra került a Csaba Berényi Gépgyártó Kft forgácskihordó berendezése is melyre a helyszínen kiállító szerszámgépgyártók mutattak nagy érdeklődést. A Mezőberényi gyárat azóta több szerszámgépgyártó cég is megkereste szállítási lehetőséget kínálva a Gépgyártó Kft-nek.

Szintén termékeinek egy részét mutatta be a Körösladányi székhelyű Meta Vasipari Kft is. A kiállított termékeit elsősorban nagyobb gyártó vállalatok és nagyobb kereskedelmi vállalkozások keresték meg,és érdeklődnek a kiállított öltözőszekrények,és irattartó szekrények iránt.

Néhány cég így többek között a VGM MAGÉP Kft Makóról makettekkel és prospektusaival mutatkozott be Plovdivban. Azóta ezt a céget is megkeresték az általa gyártott mezőgazdasági pótkocsik szállításával kapcsolatban.

Összességében elmondható hogy a kiállítás a várt eredményt hozta, sikerült felkelteni a piac érdeklődését a Sárrét Metál Klaszter tagjai által gyártott termékek iránt.

 

Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.