Címlap Metab-Roll Kft.
Eredményesség, siker
  • Hungarian (formal)
  • English (United Kingdom)
  • Deutsch (DE-CH-AT)

Cégjegyzék

Metab-Roll Kft.

Térkép (hozzávetőlegesen) Cukorgyár u. 21.
5720 Sarkad
Magyarország
Békés megye
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Weboldal
Kapcsolattartó: Soós Imre
Mobil: 06-30/626-5163

METAB Roll: nevünk több mint tíz éve garancia


A METAB Roll Kft.-ről dióhéjban
Cégünk, az évről-évre dinamikusan fejlődő METAB Roll Kft. 2008-ban ünnepelte alapításának tíz éves évfordulóját. A METAB Roll Kft. keretében — a több lábon állás piaci stratégiáját követve — gépipari alkatrészek csomagolására szolgáló fa- és fém alapanyagú ládákat, tárolóedényeket gyártunk, amelyet a világ számos országában ismernek, de a lakatos- és hegesztőiparban, illetve a forgácsoló szakmában is ismerik a nevünk. A METAB Roll Kft. e három fő tevékenységi körében harmincöt, zömében sarkadi családnak biztosít megélhetést. Sarkadon, mintegy 1200 négyzetméter alapterületű, saját tulajdonú, új építésű üzemcsarnokunkban végzünk termelő tevékenységet.


Sándor Géza                      Sós Imre
tulajdonos, ügyvezető        tulajdonos, ügyvezetőAz elmúlt évtized: ahogy az alapítók látják
A METAB Roll Kft.-t a sarkadi cukorgyár bezárása után Sándor Géza, Sós Imre és az azóta a társaságból kiszállt Netye Miklós alapította 1998-ban s szó szerint az újrakezdésre fordították a gyártól kapott végkielégítést. Az elmúlt egy évtized a fiatal külkereskedelmi és gépészmérnök szakemberek döntését igazolta. Annak idején egy SKF-csapágybolttal kezdtek s az évek folyamán a felmerülő piaci igényekre érzékenyen reagálva, lépésről-lépésre bővítették profiljukat.
—  Az 1998. július 4-én bejegyzett METAB Roll Bt. Békéscsabán festékboltot is üzemeltetett. Az évek múlásával, s köszönhetően a korábbi kapcsolatoknak , 2000-től már forgácsoló, hegesztő és lakatos bérmunkásokat biztosítottunk az akkor Véha Illés vezette Csaba-Berényi Gépgyártó Kft.-nek — elevenítette fel a kezdeteket Sándor Géza ügyvezető.


„Egy évvel később már hazahoztuk a munkát és az embereket, s a Sarkadi Ipari Parkban műhelyt béreltünk. Sőt, a megrendelések sokasodása kapacitásbővítést igényelt, és igyekeztünk a volt cukorgyári kollégák közül minél több embert visszahozni a termelő szférába” — tett tanúbizonyságot munkáltatóként is létező szolidaritásukról Sós Imre ügyvezető.
Követve a gazdasági élet változásait, 2004-ben korlátolt felelősségű társasággá alakították a METAB Roll-t. Ugyanebben az esztendőben vették meg a volt cukorgyári óvodát, s azóta a saját erőből teljesen felújított, bővített épületegységben, illetve újonnan épített üzemcsarnokban termelnek.
— Bevételeink jelentősebb része, szemben a kezdeti időszakkal, amikor a gépészeti szerelési és a forgácsoló munka dominált, ma már a gépipari alkatrészek csomagolóanyagainak gyártásából, illetve a lakatos ipari munkák kivitelezéséből származik, valamint a lakatos ipari tevékenységhez kapcsolódóan szendvicspanel burkolatok készítésében is több referenciával rendelkezünk — tette hozzá a beszélgetéshez Sándor Géza ügyvezető.
Stratégiájukat mindig helyesen választották meg. Mi sem igazolja hívebben, mint az a tény, hogy a termelési tevékenység beindítása (2000) óta minden esztendőben mintegy 20—25 százalékkal nőtt éves árbevételük.


Tag: Igen
  
Powered by Sigsiu.NET RSS Feeds

Az oldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.